+45 98 22 52 55

 

Følg os på de sociale medier 

 

 

Følg os på de sociale medier 

 

Historie

Fra 1951-1960 havde Klim Sparekasse til huse i »Palles Gård«, som lå lige syd 
for den nuværende sparekassebygning på Oddevej 25

Klim Sparekasse gennem tre århundreder

Foretagsomme folk i Klim Sogn tog ved et møde 9. juli 1877 initiativ til at danne en lokal sparekasse. Klim Sparekasse har helt fra starten set det som sin opgave at være landsbysamfundets sparekasse. Lokalt engagement og nærhed til kunderne har altid haft højeste prioritet. »Lokal og loyal siden 1877,«som vi siger i daglig tale

Historien om Klim Sparekasse begynder altså i 1877 – mere end 25 år før jernbanen mellem Fjerritslev og Thisted – hvor udviklingen af det gamle landbrugssamfund for alvor tager fart.

Klim er befolkningsmæssigt på sit højeste i 1890 med livlig handel og industri, og der er grøde i både de folkelige og kirkelige sammenhænge. Herfra udbreder sparekassen sit virke til de omkringliggende sogne.

To lokale sparekasser lægges sammen i 1938, og efterhånden bliver der grundlag for at åbne afdelinger i både Vester Thorup og Øsløs.

Læs mere om sparekassens spændende udvikling i bogen »Klim Sparekasse – landsbysamfundets sparekasse i 125 år«, udgivet i 2002.

Med afdelinger i Øsløs og Vester Thorup har sparekassens naturlige kundeområde således altid været den vestlige del af Han Herred, herunder Hannæs.

Via Dankort, Netbank, BetalingsService m.v. er kunderne for en stor dels vedkommende i dag spredt ud over hele landet.

Ud over at være et lokalt, moderne og konkurrencedygtigt pengeinstitut ser Klim Sparekasse det som en væsentlig opgave at understøtte den fortsatte udvikling i lokalsamfundene.

Sparekassen er en garantsparekasse med ca. 1.100 garanter. Vi har dermed ingen aktionærer, hvis mål er at hæve størst muligt udbytte.

De løbende overskud af driften kan således fuldt ud anvendes til at styrke sparekassen og dermed den fremtidige udvikling.

Det vil altid have højeste prioritet, at kunderne i Klim Sparekasse skal modtage en personlig og ærlig rådgivning, hvor kunden er i centrum.

Vi har næsten ingen gebyrer, og rentesatserne skal være konkurrencedygtige og gennemskuelige i størst muligt omfang.

Med en lang række af samarbejdspartnere inden for bl.a. kreditforeningslån, forsikringer og investering vil vi altid kunne tilbyde kunderne forskellige valgmuligheder.

Rådgivning er altid gratis!

Ved at stå sammen om Klim Sparekasse kan vi i fællesskab udvikle de lokale værdier til gavn for nuværende og kommende generationer.

Du er altid velkommen i Klim Sparekasse!