+45 98 22 52 55

 

Følg os på de sociale medier 

 

 

Følg os på de sociale medier 

 

Erhverv

Thorup-Klim-området er præget af et alsidigt erhvervsliv

Erhvervslivet i sparekassens nærområde er karakteriseret ved landbrug, fiskeri, mindre industri, håndværk, handel og service.

Landbrug

I Han Herred har landbruget stærke traditioner, om end produktionen i vore dage er fordelt på langt færre hænder end tidligere. Det lokale landbrug består primært af svineavl, kvægavl og planteavl, herunder økologisk produktion. Endvidere produceres der slagtekyllinger, ligesom Han Herred er et kendt område for minkavl, især i den østlige del.

En del af den lokale fødevareproduktion afsættes direkte til områdets hoteller, restauranter og dagligvarebutikker for at sætte fokus på den gode smag af egnens råvarer.

Historisk set har landbrugets organisationer ligeledes haft en stærk position i lokalområdet. Således blev Danmarks første husmandsforening etableret i Klim i 1896, og en mindesten for stifteren Jens Clausen står placeret ved Oddevej midt i byen.

Fiskeri

I Thorup Strand har vi landets vigtigste kystlandingsplads, hvor der udøves et naturskånsomt kystfiskeri med traditionelle både, der hales ud og trækkes op direkte på stranden.

Der er tale om fisk af høj kvalitet, som landes dagligt og afsættes via Hanstholm Fiskeauktion eller gennem direkte salgskanaler, herunder kutteren HM800 Jammerbugt, som ligger fast fortøjet ved Havnegade nær Nyhavn i København som en flydende fiskebutik med et righoldigt sortiment. Butikken åbnede 28. november 2013.

I Thorup Strand er der 2013-14 etableret et helt nyt og moderne fiskepakhus, hvor en del fisken fileteres straks efter bådenes hjemkomst til landingspladsen. Den officielle indvielse fandt sted 11. marts 2014.

En stor del af fiskerne er organiseret i andelsselskabet Thorupstrand Kystfiskerlaug for at sikre, at fiskekvoterne forbliver på lokale hænder, og at det er økonomisk muligt for unge fiskere at etablere sig.

9. september 2014 åbnede Thorupstrand Fiskercompagni, et selskab under kystfiskerlauget, en ny fiskebutik i pakhuset med et bredt og alsidigt sortiment på samme måde som om bord på HM800 Jammerbugt i København.

Læs mere om Thorupstrand Kystfiskerlaug

Læs mere om det bæredygtige kystfiskeri her

Industri

Et eksempel på industri i lokalområdet er Klim Møbelfabrik, som primært producerer specialdesignede reoler af høj kvalitet. Ligeledes har området en betydelig råstofudvinding ved kysten.

Håndværk

Området er håndværksmæssigt godt dækket ind af alle typer virksomheder inden for el, tømrer, murer, vvs, blikkenslager, anlægsgartner mfl.

Handel

Der er dagligvarebutik med åbent alle ugens dage i Vester Thorup, og desuden er der kun få kilometer til et stort udvalg af specialbutikker i Fjerritslev.

Service

En række mindre virksomheder tilbyder en vifte af serviceydelser - bl.a. inden for transport, entreprenør, autoservice, rengøring, hjemmeservice, frisør, pengeinstitut, it og kommunikation.

Erhvervsklub

Klim og Omegns Erhvervsklub repræsenterer egnens erhvervsliv i bredeste forstand og afvikler hvert år en række inspirerende og faglige arrangementer.

 

KONTAKT OS

Hvis du overvejer at etablere virksomhed - eller du ønsker at udvide den eksisterende – vil vi opfordre dig til at kontakte os for at høre om finansieringsmulighederne.